Meld je aan voor de Tekenkrabbel en krijg een gratis cursus in je mailbox.     Ja ik wil een GRATIS cursus!

SLUITEN

Als je hart gebroken is, maak dan van de scherven een kunstwerk

 

Yeahhh, weer een dag met kleur, na Black Friday en Blue Monday is het nu tijd voor de liefde; Valentijnsdag!
Een dag waarop stiekem veel vrouwen “toch wel iets verwachten” van hun lief.
Het moet niet, maar mag wel en wordt zeer op prijs gesteld. De winkels kleuren dit keer rood en roze, zo worden we verleidt om mee te doen. Het is natuurlijk ook super leuk als je ‘in love’ bent en je wordt verwend door je lief. Of je verzint zelf iets origineels wat je samen blij maakt.
Vind je Valentijnsdag flauwekul? Doe es gek en verras je partner met iets waar hij of zij blij van wordt, zeker als je al heel lang bij elkaar bent. Of beter nog laat degene waar jij lief en leed mee deelt elke dag even weten hoe blij je bent dat je samen bent.
Liefde = een werkwoord en is nooit vanzelfsprekend, liefde heeft altijd je volle aandacht nodig.

 

Het kan ook anders, misschien ben jij single, bevalt je dat prima maar af en toe is het toch best alleen. Of vind jij het heel lastig om alleen te zijn en wil je heel graag iemand naast je in je leven en ben je aan het daten, hoe mooi is het als de liefde dan daar is. Ja echt, het gebeurt, dat zo’n mooie liefde je toevalt. Samen op weg naar een nieuw avontuur. Spannend en prachtig tegelijk en heerlijk als er dan steeds meer verbinding ontstaat en je de volgende Valentijn een cadeautje koopt voor je lief. Maar soms gaat het toch niet zo als je gehoopt had, de ander haakt af, jij blijft achter met een gebroken hart. Au, au, het maakt niet uit of je 18, 30, 50 of 80 bent. Pijn doet het en behoorlijk ook. Je hebt je hart en leven opengesteld en ineens is alles over. Je snapt er niets van en gaat het niet begrijpen ook. Raap de scherven op en bekijk ze, zijn het wel jouw eigen scherven of is er angst bij de ander? Misschien zeg je na het lijmen van de scherven wel, blijkbaar is dit beter, ook al doet het nu pijn.

 

 

De liefde is prachtig maar soms zo pijnlijk, je hart breekt en dat is niet eens altijd om een romantische liefde. Ik ken verhalen van vrouwen (en mannen) die leven met een heel groot gemis “Mijn kind wil mij niet meer zien” Wat een afwijzing en een ongelofelijk groot verdriet is dat. Hoe kan je ooit de zon weer zien schijnen als er zoveel pijn en gemis is. Een gebroken moeder/vaderhart dat met al haar liefde nergens haar heen kan, een ouder die met lege handen staat. Liefde is een werkwoord en vaak heb je er meerdere mensen voor nodig om het te laten stromen, te geven en te ontvangen…

 

Is dat zo? Of kan liefde ook stromen als je in je uppie bent? Laatst hoorde ik in een podcast Arjan van 365 Dagen Succesvol vertellen over de liefde. Ze organiseren notabene een heel weekend over liefde en relaties. Hij zegt; Eigenlijk zijn we allemaal single, ook in een relatie. Als het goed is creëer je in een relatie ruimte waar je beide bent. Die ruimte vraagt liefde, aandacht en tijd, samen zorg je voor die ruimte, af en toe moet er wat worden opgeschoond en mag er frisse lucht naar binnen. Een ruimte waar je elkaar niet claimt, je bent niet elkaars bezit. Je brengt ieder mooie dingen mee, om die ruimte te vullen.
Want liefde is een werkwoord, er blijft altijd werk aan de winkel, je spiegelt elkaar. Zorg dat je tijd met jezelf doorbrengt, in je uppie om eens te kijken wat de ander nu echt bedoelt, wat kan je doen om het fijner te maken samen? Stel jezelf die vragen, zo laat je de liefde stromen en wordt ze steeds mooier.

 

Kan je de liefde laten stromen als je met je moederliefde en verdriet geen kant op kunt? Als je hart gebroken is omdat je liefde niet beantwoord wordt, terwijl jij zoveel te geven hebt en klaar was om te ontvangen.


Jaaaa,  de liefde kan stromen, ook gewoon alleen met jezelf. Raap de scherven op en lijm ze, zorg voor je gevoelens, bouw je leven tot een mooi kunstwerk. Hoe moeilijk het ook is, huil je tranen, voel je boosheid, ga flink stampen in het bos, maak een krastekening of zet de muziek hard, zoek een goede therapeut of coach.  Maar kies voor de liefde, dat kan je ieder moment opnieuw doen, het is heel simpel je kunt kiezen uit 2 basis gevoelens, angst of liefde. Liefde heelt, angst verbitterd.

Kan jij vertrouwen op een constante stroom van liefdevolle energie in en om je heen? Dat je gaat voelen dat je ok bent met al je mooie kanten en met al je falen en gevoel van mislukken.

Hoe meer je kunt vertrouwen op die stroom en dankbaar kunt zijn voor de dingen die er wel zijn in jouw leven. Kunt focussen op het goede in je leven, hoe meer en makkelijker die stroom in beweging is. Je mag trost zijn op jezelf op wie je bent ook als je in een moeilijke relatie zit of als je afgewezen bent door een liefde of je kind.

Hoe meer die energie door jou stroomt hoe meer je deze liefdevolle stroom aantrekt, mensen om je heen merken het op, vinden het fijn om bij je in de buurt te zijn. Deze stroom zet dingen in beweging, doe wat je kunt doen in dit leven maar leef niet krampachtig. Hou het leven met losse handen vast, zet in beweging waar je invloed op hebt en geef al het andere over. Vertrouw erop dat er voor je gezorgd wordt.

Zie het als een spel wat je kunt oefenen, het lukt niet in 1 x maar je wordt er vanzelf steeds beter in, kiezen voor liefde in plaats van angst.

 


 Speciaal voor jou dit weekend een heel mooi cadeau om je te helpen lief voor jezelf te zijn, tot maandag 17 februari is de online workshop “Power symbool” verkrijgbaar voor slechts €18,95 (normaal €24,95)

 

Deze workshop helpt jouw om dicht bij jezelf te zijn, een workshop met een toffe warming up teken oefening waarbij je gaat voelen hoe krachtig je bent, een fijne ontspannende meditatie en een mindfull tekenopdracht die je positieve power geeft. Zodat je steeds makkelijker voor de liefde kunt kiezen. Het is heel handig, je schaft hier de workshop aan, klik op onderstaande link, na betaling krijg je een eigen account en daar staat de workshop voor je klaar. Kleurpotloden en papier is alles wat je nodig hebt.

 

 

Geniet van een aantal uren tekenen, mediteren en een ontwerp te maken van een krachtig symbool. Heerlijk om jezelf zo op te laden en het goed te hebben met jezelf. Je leert door de tekenopdrachten en online lessen bij Tekenwijzer te leven met de stroom van het leven, leven in het moment en accepteren wat er nu is.