Meld je aan voor de Tekenkrabbel en krijg een gratis cursus in je mailbox.     Ja ik wil een GRATIS cursus!

SLUITEN

Keep Dreaming

 • Online programma om in beweging te komen en je te richten op de toekomst
 • Boordevol inspiratie met fijne mixed media opdrachten
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Onbeperkt toegang
 • NU van €69,95 voor €34,95
Begin vandaag nog

Wat heeft tekenen met Tekenwijzer nu eigenlijk te be-tekenen?

 • Fijne momenten voor jezelf
 • Laat je ontspannen
 • Ruis in je hoofd verdwijnt tijdens tekenen
 • Je komt thuis bij jezelf
 • Brengt je in balans
 • Laat je meegaan met de flow
 • Iedereen kan het!

“Kijk altijd in de richting waar je naar toe wil” 

 

Heerlijk, ik heb lekker een week vakantie aan de kust in Nederland en het is prachtig weer. Wat ben ik een bofkont. Samen met hond Joris een weekje weg en genieten van de rust en even niets moeten. Wat tekenspulletjes mee en mijn e-reader en dan vooral veel buiten zijn. Zalig!

 

Eigenlijk is het te mooi weer om de auto te pakken. Dus zondag liep ik in de duinen en zag een man met een bakfiets met een hond erin. En toen dacht ik: ’Hé, dat ga ik ook doen, ik ga zo’n bakfiets huren’. Vanbinnen zei een stemmetje: ‘Kan jij dat wel?’, maar ik dacht net als Pipi: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Die gedachte helpt me vaak. Als ik iets spannend vind, dan ga ik het gewoon maar doen. Ik hoef het toch niet in één keer te kunnen? Ik koos voor een bakfiets met trapondersteuning, ook nog nooit eerder gedaan.

 

Maar met die fiets was het toch wel handig om het in een keer te kunnen. Eenmaal op weg was het echt lastig. Ik belandde iedere keer in de berm en ik kon niet goed opstappen.  ‘Zo krijg ik blauwe benen in plaats van bruine benen, dat is niet de bedoeling’ dacht ik bij mezelf. Wat zei die mevrouw van de fietsverhuur ook alweer? ‘Hou je lichaam stil en sturen met je armen’. En dat hielp. Heel voorzichtig stapte ik weer op en ja hoor, daar ging ik.

 

En toen de duinen in, want dat wilde ik ook proberen. Maar ja, die bochten daar en dat duin op en duin af, dat was wel een dingetje. En toen moest ik denken aan wat Jan, mijn ex-man, altijd zei als het glad was onderweg of mistig met auto rijden: ‘Goed kijken welke kant je op wil, daar op focussen. dan komt het goed’. En dat was ook zo, het kwam goed. Dus, daar gingen Joris en ik.

 

En straks gaan we weer. Heerlijk met de bakfiets, we fietsen zo heel wat kilometers op een dag.

 

Gister bedacht ik me, dit is wat ik ook altijd in mijn bedrijf doe. Goed kijken welke richting ik op wil, dat voor ogen houden en gaan. Onderweg zijn er hobbels, tegenvallers, verrassingen of dingen waar ik niet op gerekend had. Maar altijd kom ik waar ik zijn moet. Het pakt meestal veel beter uit dan ik voor ogen had.

 

Zo gaat het met tekenen ook, net als op die bakfiets. Eerst denk je: ’Ik bak er helemaal niks van. Ik kan dat niet, ik heb vroeger ooit wel leren tekenen, maar ik doe het nooit meer en het lijkt nergens op.’ Maar als je goed kijkt waar je heen wil en wat je eigenlijk wilt gaan doen, dan kan je veel meer dan je denkt. Wil jij persé de beste tekenaar worden, of wil je gewoon lekker genieten van wat je aan het doen bent met kleuren en lijnen? Je hoort het mij wel vaker vertellen: ‘Zet je potlood maar op papier en doe alsof die lijn uit wandelen gaat’. Die lijn kan alle kanten op en daarna ga je werken met kleuren, vlakken opvullen en lijnen versterken.

 

Wat met fietsen kan, kan met tekenen ook. Durf het te laten gebeuren en gebruik je nuchtere verstand. Ik hoef de Tour de France niet te rijden en jouw tekening hoeft toch niet in het Rijksmuseum te hangen. Lach ook eens om het resultaat in plaats van altijd maar kritisch zijn.

 

Tekenen kan net als mijn fietstochten je een bepaalde richting op laten kijken.

Als jij ongedurig bent, of je wil dingen doen en het komt er maar niet van, maak dan eens rechte lijnen op papier. Laat dat potlood maar recht uit wandelen blijven gaan en stop niet. Je gaat naar boven of naar beneden, naar links of naar rechts. Er is actie nodig voor rechte lijnen tekenen, alsof je een duin over fietst. Je moet kijken waar je heen wil. Zit je hoofd ook nog eens vol met beperkende gedachte of wil je een keuze maken? Spreek dat maar eens uit in jezelf terwijl je die rechte lijnen op papier zet. Let maar eens op, als je rechte lijnen gaat maken op papier, gebeurt er iets anders dan dat je zomaar wat ronddwaalt over het papier. Die rechte lijnen helpen jou om je koers te bepalen. En dat maakt je sterker. Je kunt beter overzien welke richting je uit wilt en waar je naar toe gaat. Ga het maar eens proberen, net als ik op mijn bakfiets.

 

Neem de vrijheid om te kijken wat er gebeurt, maar hou wel het stuur goed in handen en kijk waar je naar toe wilt. Zo doe je dat met je potlood ook. Veel plezier en binnenkort hoop ik je te zien bij mijn webinar op donderdag 24 juni om 20:00 uur. Waar ik je nog veel meer laat beleven hoe gaaf het is om te tekenen.

 

 

Jaaaa, ik ben erbij 24 juni!

 

Wat heeft tekenen met Tekenwijzer nu eigenlijk te be-tekenen?

 • Fijne momenten voor jezelf
 • Laat je ontspannen
 • Ruis in je hoofd verdwijnt tijdens tekenen
 • Je komt thuis bij jezelf
 • Brengt je in balans
 • Laat je meegaan met de flow
 • Iedereen kan het!

Keep Dreaming

 • Online programma om in beweging te komen en je te richten op de toekomst
 • Boordevol inspiratie met fijne mixed media opdrachten
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Onbeperkt toegang
 • NU van €69,95 voor €34,95
Begin vandaag nog

Wat heeft tekenen met Tekenwijzer nu eigenlijk te be-tekenen?

 • Fijne momenten voor jezelf
 • Laat je ontspannen
 • Ruis in je hoofd verdwijnt tijdens tekenen
 • Je komt thuis bij jezelf
 • Brengt je in balans
 • Laat je meegaan met de flow
 • Iedereen kan het!