Meld je aan voor de Tekenkrabbel en krijg een gratis cursus in je mailbox.     Ja ik wil een GRATIS cursus!

SLUITEN
Tot wel
50%
korting

Tekenwijzer Community

 • 100+ uren teken- en schilderplezier
 • NU €18,95 p/m
 • BONUS toegang tot exclusieve FB groep
 • BONUS Masterclass met Gerda
 • BONUS Tekenwijzer on Tour
Word lid

Wist je dat?

 • Er nieuwe workshops zijn?
 • Iedereen kan tekenen!
 • Kinderen meer zelfvertrouwen krijgen door tekenen.
 • Stress verdwijnt door tekenen & kleuren

Laat kinderen tekenen!

 

Verlang jij ook nog weleens terug naar je kindertijd? Alles lekker ongecompliceerd, althans dat hoop ik voor je. Gewoon naar school en spelen…..
Later was nog lang niet begonnen……het echte leven lag nog ver voor je en je kon er heerlijk op los fantaseren.
Weet jij nog wat je vroeger het allerliefst deed?Doe je dat nu nog weleens?

 

Ik was graag buiten maar ook een dagdromer,  ik weet nog dat ik altijd een spelletje deed om stoeptegels te ontwijken, elke derde tegel overslaan en in mijn fantasie gebeurde er dan de mooiste dingen.
Tekenen deed ik ook graag en puzzelen, daar werd ik zo lekker rustig van. Als kleintje kleurde ik behangboeken vol, mijn ouders hadden een schilderswinkel, dus boeken genoeg ( ik mocht nooit “echt tekenpapier”)
Later in de zesde klas vond ik het heerlijk om op een groot papier Donald Duck na te tekenen, ik kan me herinneren dat ik daar best trots op was.

Toen kwam de middelbare school met “echte tekenlessen” met perspectief en  licht en donker en een kritische leraar. 
Het allerergste was dat mijn eigen Kritische stemmetje zich ermee ging bemoeien! Er bleef niets over van mijn tekentalent of liever gezegd tekenplezier. Jaren later vond ik de tekeningen weer terug en ze waren prima, maar toenertijd vond ik ze waardeloos en tekenen heb ik in geen jaren meer gedaan.


Waarom is tekenen eigenlijk zo belangrijk?
Dat antwoord krijg je zodra je even de tijd neemt om op een afstandje naar een kind te kijken dat lekker aan het tekenen is.

Een kleuter kan helemaal opgaan in de tekening, het maakt eigenlijk niet uit wat het wordt, het is meer een behoefte om te uitten.
Het kind maakt zich totaal niet druk of “het mooi wordt ” of niet…… Hij/ zij kleurt de ruimte die er is en na afloop wordt er verteld wat er op papier staat.
“Een olifant in een speeltuin” of uh papa en ik op een groot schip naar Afrika……
Als je de volgende dag weer vraagt wat ie gemaakt heeft kan het zomaar een grote berg zijn met gevaarlijke beesten!
Het maakt eigenlijk niet uit.

 

Waar verliezen we toch dat vermogen om te genieten van onze verbeeldingskracht?
Als kinderen ouder worden en echt perspectief gaan zien, wordt tekenen ineens een heel stuk lastiger.
Zit er in de klas dan ook nog een super tekenaar, dan gaat de lol er snel af want zo goed kan jij nooit tekenen.


Het grote vergelijken is begonnen……. en zo ontwikkelt zich langzaam maar zeker de gedachte: “Ik kan niet tekenen”
Het is een veel gehoord excuses van volwassenen, “ja maar ik kan niet tekenen” aan tekenen zit direct de waarde gekoppeld dat “het mooi moet worden”. Terwijl het er veel meer om gaat dat je je creativiteit laat stromen en of je dat nu wil of niet, creativiteit hebben we allemaal in ons.


Daarom ook mijn vraag:
Weet je alweer wat jij vroeger graag deed? Doe je dat nu nog weleens?  Want als je dat nog weet, daar bij kunt dan kom je ook bij je inspiratie bron en daar zit heel veel creativiteit! Niet alleen om te tekenen of je interieur mooi in te richten. Daar zit veel meer, hoe meer jij gebruik gaat maken van die bron hoe meer het gaat stromen. Op allerlei gebied, je kunt beter met problemen omgaan, je relativeert makkelijker en je neemt jezelf minder serieus. Heel fijn;)


Dus gewoon DOEN!
Stel je voor dat je ineens overal op de stoep van die volwassenen ziet die over stoeptegels springen, dat zou toch leuk zijn!

Ga je eens her-inneren wat jouw favoriete bezigheid was vroeger en doe dat weer eens, ga gewoon je kleine JIJ eens ontmoeten.
Ik ben heel nieuwsgierig wat jij graag deed en weer doet, wil je het delen op de FB pagina van Tekenwijzer?
Maken we daar gewoon een speeltuin.

 

Bedenk je nu dat je wel graag in de kleurenspeeltuin van Tekenwijzer wilt spelen? Neem dan een kijkje bij de workshops..…. en kom een hele dag genieten.

 

 

Wist je dat?

 • Er nieuwe workshops zijn?
 • Iedereen kan tekenen!
 • Kinderen meer zelfvertrouwen krijgen door tekenen.
 • Stress verdwijnt door tekenen & kleuren
Tot wel
50%
korting

Tekenwijzer Community

 • 100+ uren teken- en schilderplezier
 • NU €18,95 p/m
 • BONUS toegang tot exclusieve FB groep
 • BONUS Masterclass met Gerda
 • BONUS Tekenwijzer on Tour
Word lid

Wist je dat?

 • Er nieuwe workshops zijn?
 • Iedereen kan tekenen!
 • Kinderen meer zelfvertrouwen krijgen door tekenen.
 • Stress verdwijnt door tekenen & kleuren