Meld je aan voor de Tekenkrabbel en krijg een gratis cursus in je mailbox.     Ja ik wil een GRATIS cursus!

SLUITEN
Tot wel
50%
korting

Teken je wijzer

 • Uren teken- en schilderplezier
 • 10 modules per programma
 • BONUS toegang tot exclusieve community
 • BONUS Masterclass met Gerda
 • BONUS Tekenwijzer on Tour
 • BONUS online meeting met Gerda voor al je vragen
Lees meer

Waarom Tekenwijzer

 • Gerda is dé online tekenspecialist van Nederland
 • Tekenen ontwikkelt je creatief oplossend vermogen
 • Tekenen maakt je happy
 • Tekenen en schilderen helpen om rouw of afscheid te verwerken

Wat ons inspireert, beweegt en happy maakt?

Mensen laten tekenen en schilderen!

 

‘Ik kan niet tekenen’… hoor ik heel vaak.

 

Zo jammer; de meesten van ons raken dat plezier in creëren kwijt.

 

Echt iedereen kan tekenen..!

 

Het ontstaan van Tekenwijzer 

 

Ik dacht ook dat ik niet kon tekenen, maar toen ik ouder werd en druk was in mijn gezin en werk, kwam toch steeds meer de behoefte iets voor mij zelf te doen. Mijn moeder is ook in zo’n periode in haar leven gaan schilderen; naast haar drukke gezin en bedrijf. Ik was toen een eigenwijze puber en echt nooit van plan om ook zoiets te gaan doen.

 

Jaren later heb ik mijn eerste schilderlessen van haar gehad. Toen ze overleed bleef er een grote kast met materialen achter. Een schildersezel en het allermooiste, een schat aan briefjes, schetsen en teksten. Zo was en is ze nog vaak heel dichtbij. Ik startte op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten.

 

Passie en de criticaster

Het schilderen werd steeds meer een passie, maar ik had ook last van dat kritische stemmetje in m’n hoofd: het was nooit goed genoeg! Toch bleef ik doorgaan met schetsen en schilderen omdat het zo heerlijk was als ik eenmaal bezig was. Maar er was altijd een hobbel om te beginnen, eerst de MOET dingen voordat ik lekker tijd voor mezelf nam. Op de Vrije Academie voor Beeldende Kunst ontwikkelde ik mijn eigen stijl in schilderen en kon er steeds meer van genieten.

 

Persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit

Ondertussen ging ik verder op pad en verruimde mijn blikveld qua persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Het centrum Mens & Intuïtie heeft voor mij deuren geopend in de wereld van meditatie en luisteren naar je onbewuste. Ook de psyche van de mens boeit mij enorm: “Waarom reageert iemand op die manier?”. Ik heb altijd veel met mensen gewerkt en was geboeid door de verhalen die verteld werden… het werd met steeds duidelijker dat iedereen z’n Eigen Waarheid heeft. 

 

De tekentaal… ‘je tekening wijst je de weg’

Mijn kinderen groeiden verder op en ik besloot om bij het instituut voor kunst en communicatie, de Kolam, de opleidingen tot Tekentaaldocent en Tekentherapeut te volgen. Daar viel heel veel op z’n plaats! Ik werd geraakt door de Tekentaal die we allemaal onbewust met ons meedragen, een grote bron van opgeslagen beeldinformatie. Die beelden maken ons tot wie we zijn, samen met onze opvoeding, onze rol in het gezin, situaties of trauma’s die we meemaken, de mooie geluksmomenten. Dat alles vormt ons als mens.

Aanvullende opleidingen die we gevolgd hebben:

 • Medische Basiskennis
 • Psycho Sociale Basiskennis
 • Trainingen en nascholingen Kolam
 • Opleiding mandalatekenen aan het Educatief Mandala Instituut.
 • Ons team blijft vakinhoudelijk werken aan en is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van beeld/tekentaal.

Foto's

Happy stories

''Ik heb met de online programma's zulke leuke dingen geleerd, dankzij Gerda. Ik merk, nu ik weer met de kleurplaten ben begonnen, het zelf iets maken en kleuren leuker vind. En ik heb ook de neiging om er iets bij te tekenen of te stromen. En dat doe ik dan ook... haha, wat er maar bij me opkomt. Gerda bedankt voor je inzet en je inspiratie. Je hebt mijn inspiratiebron aan gesproken. Heerlijk! Ik kan het iedereen aanraden!''

Ineke Bezema

Kleuren en ontwerpen geven je een geluksgevoel!

 

Wat ik zo gaaf vind aan mijn vak, is dat ik mensen op weg help én het plezier terug geef van creëren.

 

Krijg energie

Je kunt ontladen door van alles op papier te gooien en juist weer opladen door wat je op papier laat zien, de vormen, lijnen en kleuren vullen je met goede energie. Het gaat er niet om of iets mooi wordt, maar juist om het plezier van het maken… de weg ernaar toe is belangrijker dan het einddoel! Natuurlijk besteden we in de online lessen en workshops uitgebreid aandacht aan techniek, kleurgebruik en materiaalkennis zodat je steeds meer je eigen stijl kunt ontwikkelen.

 

 

Happy stories

''De combinatie van kleuren en vormen, en daar woorden aan geven waren een openbaring voor mij. Ik kon verbanden leggen tussen wat ik op papier zag en waar ik zelf mee zat. Ik ben verbaal altijd zeer sterk geweest, dat is ook mijn valkuil. Ik rationaliseer alles en sluit mij verder af. Met tekenen kun je niet rationaliseren, het is veilig en minder confronterend.''

Marianne van Halteren

De online programma’s

De online programma’s die ik heb ontwikkeld en alles wat daar bij komt kijken aan kennisoverdracht, en vooral alle bijzondere leuke contacten die eruit ontstaan maken mij helemaal happy!

 

Er zijn inmiddels verschillende online programma’ s die volop draaien.

 

Wat we willen bereiken

Ik geloof in nieuwe kansen, in ieders Eigen Waarheid. Ik geloof dat je door positief denken veel meer kunt bereiken. Ik weet ook dat er soms tijden zijn, dat je helemaal niet blij kunt zijn. Dat je alleen maar stil bent of je terugtrekt. Al die periodes heb je nodig in je leven om goed in je vel te zitten.

 

Hoe meer je dat in balans kunt brengen, hoe meer je een Levenskunstenaar ben en dat is wat ik je graag wil laten beleven.

 

Teken je wijzer

Het online aanbod groeit bij Tekenwijzer, er zit een duidelijke opbouw en structuur in de programma’s. Welke start met Geen KUNST aan! wat een fijn basis programma is. Daarna volgende de programma’s het Kleurenexperiment, Verbeeldingskracht en de Charkrareis.

 

Na het volgen van deze series is het tijd om meer de verdieping in te gaan en een eigen stijl te ontwikkelen. Door je aan te sluiten bij ‘Teken je wijzer’ heeft een member toegang tot alle lesmateriaal, er is inmiddels meer dan 125 uur aan teken en schilderlessen!

 

Er ontstaan  mooie verbindingen door de Facebook groep en de workshops, waar deelnemers elkaar ontmoeten. De Facebook groep is een plaats die respectvol, vertrouwd en kleurrijk is.

 

‘Teken je wijzer’ groeit inmiddels uit tot een bijzondere groep kleurrijke mensen

Even voorstellen…

Caroline Adriaans van Caroline’s Tekencirkel. Wellicht voor sommigen een bekende, ze is namelijk al jaren lid van Tekenwijzer. Bovendien volgt ze de opleiding tot tekenspecialist bij mij. Zij is een expert op het gebied van mandalatekenen. 

“Spelen en ongedwongen ontwerpen, dat is wat de mandala van je vraagt.”

 

In haar atelier in Brabant geeft ze al enkele jaren mandalatekenlessen op haar eigen speelse en ongedwongen manier. Caroline deelt haar kennis en passie met jou, mandalatekenen is zoveel meer dan netjes in een cirkel tekenen.

 

 Hier vertelt Caroline over haar passie.

“Ik gun iedereen een ontdekkingsreis naar zichzelf! Het geeft je zoveel meer rust en ruimte in je leven. Ontdekken waar jij nu warm voor loopt, wat jouw dromen zijn. Het geeft zo ontzettend veel plezier en energie!

Op papier uitproberen, vorm geven, uitspreken, lekker kliederen, het plezier dat je als kind had weer terug vinden. Dit geeft zoveel plezier en opent je hart, dan ontdek je iets van jezelf voor jezelf.”

 

“Na me helemaal ondergedompeld te hebben in verschillende cursussen en opleidingen over mandalatekenen en kunstzinnig creatief coaching bij de Kleine Tiki, kwam ik ook achter de helende werking van deze krachtige cirkel.

Het tekenen, het kleuren, het spelen met verschillende materialen, het bracht mijn plezier weer terug in mijn leven.  Ik leerde weer te spelen en genieten als een kind. Tevens ontdekte ik dat wat ik niet met woorden kon zeggen, dat wat er van binnen bij me speelde,  wel op papier kon weergeven.

En zo kwam ik in aanraking met de tekentaal, de taal waarbij alles goed is, waarbij geen mooi of lelijk bestaat. De taal van mijn hart. Ik was verliefd.”

“Mijn droom is zoveel mogelijk mensen  laten ervaren dat de kunstenaar in jezelf zit! Iedereen kan tekenen, iedereen kan schilderen, wees niet bang, en vooral, wees niet te streng voor jezelf. Juist dat wat vanuit je hart komt, is mooi en uniek! Een prachtig kunstwerk van en voor jezelf. Om zo de kunstenaar in jezelf te ontdekken.”

 

Workshops

Tekenwijzer biedt naast online programma’s nog veel meer. Zo zijn er met regelmaat gave workshops om te volgen, op een heerlijke locatie. Hét moment om je mede cursisten van de Community in het echt te ontmoeten! Een bijzondere ervaring omdat je door de FB groep al veel van elkaars werk  gehoord en gezien hebt.

 

Tekentherapie

Wil jij met je tekeningen meer de diepte in, en ontdekken wat jouw beeldtaal voor jou helder kan maken? Wil je oude overtuigingen of gedrag veranderen? Ben jij iemand die zich met woorden altijd prima overal uitkletst, maar diep van binnen heel goed weet dat het niet lekker loopt? Dan kan Tekentherapie voor jou de vertaalslag maken, om lichaam en geest goed in balans te brengen en weer veerkrachtig in het leven te gaan staan. 

 

Onlinesessies

Je kunt op verschillende manieren tekentherapie of coaching volgen. Online één of meerdere sessies boeken kan heel fijn zijn, vertrouwd in je eigen omgeving, zonder lange reistijden. Of  face to face op locatie of bij Gerda in het atelier annex praktijk. 

 

Opleiding tot Tekenspecialist

Sinds 2020 zijn bieden we de opleiding tot tekenspecialist aan, in principe geschikt voor trainers en coaches met een eigen praktijk die de tekentaal toe willen passen in hun eigen werkveld. De opleiding is een goede aanvulling voor mensen die zelf kunstlessen aanbieden en meer verdieping in de lessen of sessies willen brengen. Heb jij interesse in deze opleiding? Neem dan contact met ons op, dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn.

 

Tekenwijzer is aangesloten bij RBCZ en Vereniging Tekentaal.

Waarom Tekenwijzer

 • Gerda is dé online tekenspecialist van Nederland
 • Tekenen ontwikkelt je creatief oplossend vermogen
 • Tekenen maakt je happy
 • Tekenen en schilderen helpen om rouw of afscheid te verwerken
Tot wel
50%
korting

Teken je wijzer

 • Uren teken- en schilderplezier
 • 10 modules per programma
 • BONUS toegang tot exclusieve community
 • BONUS Masterclass met Gerda
 • BONUS Tekenwijzer on Tour
 • BONUS online meeting met Gerda voor al je vragen
Lees meer

Waarom Tekenwijzer

 • Gerda is dé online tekenspecialist van Nederland
 • Tekenen ontwikkelt je creatief oplossend vermogen
 • Tekenen maakt je happy
 • Tekenen en schilderen helpen om rouw of afscheid te verwerken