Meld je aan voor de Tekenkrabbel en krijg een gratis cursus in je mailbox.     Ja ik wil een GRATIS cursus!

SLUITEN
Tot wel
50%
korting

Teken je wijzer

 • 125+ uren teken- en schilderplezier
 • 18,95 euro p/m
 • BONUS toegang tot exclusieve FB groep
 • BONUS Masterclass met Gerda
 • BONUS Tekenwijzer on Tour
 • BONUS online meeting met Gerda voor al je vragen
Word lid!

Waarom Tekenwijzer

 • Gerda is dé online tekentherapeut van Nederland
 • Tekenen ontwikkelt je creatief oplossend vermogen
 • Tekenen maakt je happy
 • Tekenen en schilderen helpen om rouw of afscheid te verwerken

Wat ons inspireert, beweegt en happy maakt?

Mensen laten tekenen en schilderen!

 

‘Ik kan niet tekenen’… hoor ik heel vaak.

 

Zo jammer; de meesten van ons raken dat plezier in creëren kwijt.

 

Echt iedereen kan tekenen..!

 

Het ontstaan van Tekenwijzer 

 

Ik dacht ook dat ik niet kon tekenen, maar toen ik ouder werd en druk was in mijn gezin en werk, kwam toch steeds meer de behoefte iets voor mij zelf te doen. Mijn moeder is ook in zo’n periode in haar leven gaan schilderen; naast haar drukke gezin en bedrijf. Ik was toen een eigenwijze puber en echt nooit van plan om ook zoiets te gaan doen.

 

Jaren later heb ik mijn eerste schilderlessen van haar gehad. Toen ze overleed bleef er een grote kast met materialen achter. Een schildersezel en het allermooiste, een schat aan briefjes, schetsen en teksten. Zo was en is ze nog vaak heel dichtbij. Ik startte op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten.

 

Passie en de criticaster

Het schilderen werd steeds meer een passie, maar ik had ook last van dat kritische stemmetje in m’n hoofd: het was nooit goed genoeg! Toch bleef ik doorgaan met schetsen en schilderen omdat het zo heerlijk was als ik eenmaal bezig was. Maar er was altijd een hobbel om te beginnen, eerst de MOET dingen voordat ik lekker tijd voor mezelf nam. Op de Vrije Academie voor Beeldende Kunst ontwikkelde ik mijn eigen stijl in schilderen en kon er steeds meer van genieten.

 

Persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit

Ondertussen ging ik verder op pad en verruimde mijn blikveld qua persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Het centrum Mens & Intuïtie heeft voor mij deuren geopend in de wereld van meditatie en luisteren naar je onbewuste. Ook de psyche van de mens boeit mij enorm: “Waarom reageert iemand op die manier?”. Ik heb altijd veel met mensen gewerkt en was geboeid door de verhalen die verteld werden… het werd met steeds duidelijker dat iedereen z’n Eigen Waarheid heeft. 

 

De tekentaal… je tekening wijst je de weg

Mijn kinderen groeiden verder op en ik besloot om bij het instituut voor kunst en communicatie, de Kolam, de opleidingen tot Tekentaaldocent en Tekentherapeut te volgen. Daar viel heel veel op z’n plaats! Ik werd geraakt door de Tekentaal die we allemaal onbewust met ons meedragen, een grote bron van opgeslagen beeldinformatie. Die beelden maken ons tot wie we zijn, samen met onze opvoeding, onze rol in het gezin, situaties of trauma’s die we meemaken, de mooie geluksmomenten. Dat alles vormt ons als mens.

Foto's

Happy stories

''Ik heb met de online programma's zulke leuke dingen geleerd, dankzij Gerda. Ik merk, nu ik weer met de kleurplaten ben begonnen, het zelf iets maken en kleuren leuker vind. En ik heb ook de neiging om er iets bij te tekenen of te stromen. En dat doe ik dan ook... haha, wat er maar bij me opkomt. Gerda bedankt voor je inzet en je inspiratie. Je hebt mijn inspiratiebron aan gesproken. Heerlijk! Ik kan het iedereen aanraden!''

Ineke Bezema

Kleuren en ontwerpen geven je een geluksgevoel!

 

Wat ik zo gaaf vind aan mijn vak, is dat ik mensen op weg help én het plezier terug geef van creëren.

 

Krijg energie

Je kunt ontladen door van alles op papier te gooien en juist weer opladen door wat je op papier laat zien, de vormen, lijnen en kleuren vullen je met goede energie. Het gaat er niet om of iets mooi wordt, maar juist om het plezier van het maken… de weg ernaar toe is belangrijker dan het einddoel!

 

Heftige tijden

Ik heb zelf al heel vaak gemerkt hoe goed het is om hier tijd aan te geven. Juist als je te druk bent, boos of verdrietig; ik ken het ook allemaal. En eens flink van je afkrassen is zalig!

 

Een paar jaar geleden ben ik gescheiden en net als bij veel andere mensen was het een hele heftige periode… ik heb wat van me afgeverfd, gekrast of juist heel rustig een mandala opgezet en gekleurd met heerlijke muziek op de achtergrond. Door deze enorme verandering in mijn leven kwam steeds meer de behoefte om Tekenwijzer uit te laten groeien tot een professioneel bedrijf en dat is wat je nu ziet!

In deze video vertelt Gerda kort iets over haarzelf……..

Wil jij je scheiding ook op een goede manier verwerken?

Aanmelden "Hoe overleef jij een scheiding?"

Happy stories

''De combinatie van kleuren en vormen, en daar woorden aan geven waren een openbaring voor mij. Ik kon verbanden leggen tussen wat ik op papier zag en waar ik zelf mee zat. Ik ben verbaal altijd zeer sterk geweest, dat is ook mijn valkuil. Ik rationaliseer alles en sluit mij verder af. Met tekenen kun je niet rationaliseren, het is veilig en minder confronterend.''

Marianne van Halteren

De online programma’s

De online programma’s die ik heb ontwikkeld en alles wat daar bij komt kijken aan kennisoverdracht, en vooral alle bijzondere leuke contacten die eruit ontstaan maken mij helemaal happy!

 

Er zijn inmiddels verschillende online programma’ s die volop draaien. Er zit echter één PAREL bij en dat is “Hoe overleef ik mijn scheiding”. Daar heb ik alle kennis aan Kunst & Kleur, en alle wijsheid en ervaringen die ik met me meedraag in samen laten vloeien. Het is eigenlijk dé manier hoe ik zelf mijn scheiding heb verwerkt en ik kan het je aanraden.

 

Wat we willen bereiken

Ik geloof in nieuwe kansen, in ieders Eigen Waarheid. Ik geloof dat je door positief denken veel meer kunt bereiken. Ik weet ook dat er soms tijden zijn, dat je helemaal niet blij kunt zijn. Dat je alleen maar stil bent of je terugtrekt. Al die periodes heb je nodig in je leven om goed in je vel te zitten.

 

Hoe meer je dat in balans kunt brengen, hoe meer je een Levenskunstenaar bent… en dat is wat ik je graag wil laten beleven.

 

Teken je wijzer

Het online aanbod groeit bij Tekenwijzer, er zit een duidelijke opbouw en structuur in de programma’s. Welke start met Geen KUNST aan! wat een fijn basis programma is. Daarna volgende de programma’s het Kleurenexperiment, Verbeeldingskracht en de Charkrareis.

 

Na het volgen van deze series is het tijd om meer de verdieping in te gaan en een eigen stijl te ontwikkelen. Door je aan te sluiten bij ‘Teken je wijzer’ heeft een member toegang tot alle lesmateriaal, er is inmiddels meer dan 125 uur aan teken en schilderlessen!

 

Er ontstaan  mooie verbindingen door de Facebook groep en de workshops, waar deelnemers elkaar ontmoeten. De Facebook groep is een plaats die respectvol, vertrouwd en kleurrijk is.

 

‘Teken je wijzer’ groeit inmiddels uit tot een bijzondere groep kleurrijke mensen

Workshops

Tekenwijzer biedt naast online programma’s nog veel meer. Zo zijn er met regelmaat gave workshops om te volgen, op een heerlijke locatie. Hét moment om je mede cursisten van de Community in het echt te ontmoeten! Een bijzondere ervaring omdat je door de FB groep al veel van elkaar’s werk  gehoord en gezien hebt.

 

Tekentherapie

Wil jij met je tekeningen meer de diepte in, en ontdekken wat jou beeldtaal voor jou helder kan maken? Wil je oude overtuigingen of gedrag veranderen? Ben jij iemand die zich met woorden altijd prima overal uitkletst, maar diep van binnen heel goed weet dat het niet lekker loopt? Dan kan Tekentherapie voor jou de vertaalslag maken, om lichaam en geest goed in balans te brengen en weer veerkrachtig in het leven te gaan staan.

 

Skypesessies

Je kunt op verschillende manieren tekentherapie of coaching volgen. Online één of meerdere Skype sessies boeken kan heel fijn zijn, vertrouwd in je eigen omgeving, zonder lange reistijden. Of  face to face op locatie of bij Gerda in het atelier.

 

Gerda volgt regelmatig bijscholingen vanuit de Tekentaal en zowel op medisch als psychologisch gebied. In de tekening komen beide aan bod.

Waarom Tekenwijzer

 • Gerda is dé online tekentherapeut van Nederland
 • Tekenen ontwikkelt je creatief oplossend vermogen
 • Tekenen maakt je happy
 • Tekenen en schilderen helpen om rouw of afscheid te verwerken
Tot wel
50%
korting

Teken je wijzer

 • 125+ uren teken- en schilderplezier
 • 18,95 euro p/m
 • BONUS toegang tot exclusieve FB groep
 • BONUS Masterclass met Gerda
 • BONUS Tekenwijzer on Tour
 • BONUS online meeting met Gerda voor al je vragen
Word lid!

Waarom Tekenwijzer

 • Gerda is dé online tekentherapeut van Nederland
 • Tekenen ontwikkelt je creatief oplossend vermogen
 • Tekenen maakt je happy
 • Tekenen en schilderen helpen om rouw of afscheid te verwerken