Meld je aan voor de Tekenkrabbel en krijg een gratis cursus in je mailbox.     Ja ik wil een GRATIS cursus!

SLUITEN

Pas op wat je wenst, straks komt het nog uit!

 

In mijn vorige blog schreef ik over je wens of verlangen reëel maken, hoe je dat helder kunt krijgen door een mindmap te maken en je mindset te veranderen

.
Komen jouw dromen en wensen uit? Vaak kijken we alleen maar vooruit naar wat we willen en hoe het zou moeten zijn. Maar kijk jij weleens achterom, sta je weleens stil om waar te nemen hoe je leven loopt. Als je terugkijkt, wat is dan fijn om op terug te kijken, waar verwonder jij je dan over, wat stemt je dankbaar?

 

Kan jij je nog herinneren dat je iets gewenst hebt wat te maken heeft met het goede wat nu in je leven is? Of ben je alweer gefocust op dingen die je nu verbetert wilt hebben? Het kost soms moeite om de link te leggen tussen je wens en dat wat nu werkelijkheid is in je leven. Vragen problemen in je leven telkens alle aandacht? Jammer, want er zullen altijd uitdagingen in het leven zijn. Richt je blik, gedachten en geest eens een poosje rustig op je leven, het is de moeite waard om dat te onderzoeken, dan zie je zomaar dat bepaalde verlangens al lang werkelijkheid zijn geworden. Misschien wel in een heel andere vorm dan jij oorspronkelijk bedacht had. Het is een fijn spel om het mooie in je leven op waarde te schatten en DANKJEWEL te zeggen.

Waarschijnlijk past dit goede in je leven veel beter bij jou, dan dat je het zelf gerealiseerd had. Ook met een bepaald doel voor ogen kan je soms het gevoel hebben dat die stip op de horizon alleen maar via omwegen bereikbaar is. Er is een  mooi gezegde: “Het gaat om de reis niet om de eindbestemming” en toch… wat trappen we vaak in die valkuil. Altijd vooruit willen, zaken regelen en verzekeren zodat we ons indekken voor onheil en tegenspoed. Hoe mooi zal het zijn om het eens van een hele andere kant te bekijken.

 

Ga ervan uit dat het leven alleen maar mooier wordt naarmate je ouder wordt. Je wordt relaxter als het goed is, het leven leert je namelijk vanzelf om los te laten, ook al gaat dat met vallen en opstaan. The Cours of Miracles vertelt dat je alleen kunt leven in het Heilig Moment, in het verleden blijven hangen of je schuldig voelen over situaties heeft geen zin. Je leeft je leven toch met de beste bedoelingen? Je druk maken over de toekomst of je zorgen maken over morgen helpt ook niet.

Tuurlijk is het slim om plannen te maken, je voor te bereiden en initiatieven te nemen, verder is het de kunst om te leven met losse handen. Het eindresultaat heb je niet in handen, je hebt altijd te maken met andere mensen, situaties, organisaties of instanties. 

 

Leven in het Helige Moment is het mooiste, moeilijkste en tegelijkertijd het simpelste wat je kunt doen. Dan ben je aanwezig, neem je alles heel helder in je op. Je ruikt, proeft, hoort en ziet veel beter, kunt je goed concentreren en focussen. Je bent dan zoveel krachtiger, veerkrachtiger en in staat om volop je verbeeldingskracht in te zetten.

 

Als je tekent leef je ook in het Heilige Moment, je vergeet even alles om je heen. Je tekening vertelt een verhaal, als je goed aanwezig bent pik je als vanzelf de boodschap op. Zit die criticaster je weer dwars, dan ben je niet in het hier en nu. Dat is een stemmetjes uit het verleden, gedreven vanuit angst. “Doe ik het wel goed, komt het wel goed?” Dan is er geen ruimte om te kijken, om te voelen of je wensen zijn uitgekomen. Leef je in het moment met aandacht dan zie je scherp wat er al is uitgekomen van al die mooie gedachten.

 

Dus fantaseer de goede kant op! Maak mooie wensen en verlangens, stel je voor hoe het er echt uit zal zien, hoe het zal voelen. Dat is nog es omdenken hé. Wij fantaseren vaak de verkeerde op; stel je voor dat het niet goed, stel je voor dat ik ziek wordt of mijn contract wordt niet verlengd. Kijk er anders naar, misschien probeert je lichaam je iets te vertellen, of krijg je na je ontslag een veel fijnere baan die veel beter bij je past. Durf te leven, ook al lijkt het soms heel anders te gaan dan je zelf dacht.

 

Heb je zin in meer van deze blije ideeën, meld je dan aan voor de GRATIS online workshop “Je tekening vertelt een verhaal”  woensdag 5 februari om 20:00 Je krijgt een tekenopdracht in je mailbox zodat je heerlijke momenten in het NU beleeft. Je mag je tekening insturen, dan maak jij kans op het lezen van jouw tekening tijdens de workshop.