Meld je aan voor de Tekenkrabbel en krijg een gratis cursus in je mailbox.     Ja ik wil een GRATIS cursus!

SLUITEN

Voel jij je weleens afgescheiden van de rest van de wereld?

Ik loop heerlijk op het strand, het is hier mooi aan het water. De zon schijnt en het Wolderwijd is zo weids, het is echt een prachtig gezicht.

En weet je wat het leuke is, het is van ons allemaal, ook al zijn we nog zo verschillend!

 

Het is eigenlijk toch treurig dat er nog steeds  pittige discussies zijn over allerlei issues, we elkaar niet begrijpen.Het gaat vaak over Mein en dein, ik heb hier recht op, ik was eerst… Tegenover elkaar gaan staan met allerlei meningen, zo komen we steeds verder van elkaar af te staan. Het wordt moeilijker, ingewikkelder, HARDER en negatiever. Wat zou het fijn zijn als er meer naar de overeenkomsten werd gezocht in plaats van de verschillen uitvergroten.

 

Keep in touch en vindt een vorm hoe iets voor jezelf prettig kan zijn en voor de ander. Daar zijn echt veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Hoe mooi is het om te kijken naar de weg waar mensen elkaar weer kunnen vinden. Dat is niet moeilijk als je onder gelijkgestemden bent of bij een bepaalde groep hoort, dezelfde liefhebberijen hebt, als je deeply in love bent of een gemeenschappelijk doel hebt. Maar juist wanneer het moeilijk wordt als verschillen opbreken, er conflicten ontstaan. Wanneer situaties/ relaties zo moeizaam zijn dan is het een kunst naar elkaar te luisteren en elkaar te verstaan. Het is dan zo gemakkelijk en ook fijn om aan anderen te vertellen wat je dwars zit, hoe oneerlijk het is en soms zelfs ronduit gemeen. Als die derde partij het dan ook nog volmondig met je eens is, voel je je gesterkt. Maar werkt dat op de lange termijn? De shit blijft en het gaat ook lekker pruttelen en zich vastzetten in je lijf.

 

In groepen brengt het gevoel van afgescheiden zijn een krachtige beweging in gang, frustratie breidt zich uit als een olievlek en kan ongekende vormen aannemen. Ik geloof in verbinding, natuurlijk is het fijn om eens flink boos te zijn, dat is zelfs nodig zodat het niet in jou blijft zitten. Tuurlijk is het fijn om je mening te toetsen en te sparren met een ander, je kunt dan beter naar jezelf kijken. Bovendien zal een goede vriend je niet naar de mond praten maar met je meedenken en echt naar je luisteren, zo krijg je de ruimte.

Achter al het geschreeuw en protesteren zit een gevoel van onmacht, het gevoel van er niet bij te horen, niet erkend te worden in wie jij bent of welke cultuur je vertegenwoordigd. Men wil erkenning, gezien, gehoord worden en eigenlijk gewoon ook aangeraakt.

 

Hoe kunnen we elkaar zien en horen? Door te luisteren en echt verstaan en ontvangen wat de ander zegt. Hoe gaat het bij jou als je ontevreden bent of het gevoel hebt dat ze niet naar je luisteren, dat je niet gezien wordt. Als ik me moe voel en de dingen gaan niet zoals ik graag wil, dan komt er ook een stemmetje: “Bij die ander gaat het wel vanzelf en bij mij is het zo lastig…” je herkent het vast wel en weet dat die gedachte niet klopt. Maar toch als je in zo’n stemming bent voelt dat zo.
Word dan eens stil en neem waar hoe het echt met jezelf is, wat is er nu eigenlijk aan de hand? Je zit dan in het gevoel van afgescheiden zijn, dan is een naar en eenzaam gevoel.  Dat is zonde want we zitten met z’n allen op deze planeet en we kunnen er samen goed voor zorgen en het zo gaaf hebben met z’n allen. Er samen het mooiste van maken en dat kan want het is hier prachtig!! Ook al zijn er landgrenzen, huidskleuren, culturen en religies………

 

Het begint bij jezelf, waarom moet je steeds harder schreeuwen, waarom zo je best doen om gezien te worden? Je kunt beter de wereld mooier kleuren, gewoon door hier te zijn en te glimlachen naar de mensen die op je pad komen. Als je zo verbinding maakt met alles om je heen wordt het leven een stuk leuker. Let maar eens op hoeveel mensen terug lachen, laat het stromen.

Dat is wat ik probeer te doen en het tekenen deel met heel veel mensen, de energie en kleuren laten stromen. Samen de wereld mooier kleuren én we hebben veel kleuren, hoe mooi is dat!

 

Meer horen over je compleet voelen? Je niet meer afgescheiden voelen, meld je dan aan voor de GRATIS online workshop “Relax en ontdek wat je tekening vertelt” Ik ga je laten beleven hoe je een positieve stemming creëert voor jezelf en de wereld om je heen.

Ben jij erbij om de wereld mooier te kleuren?