Meld je aan voor de Tekenkrabbel en krijg een gratis cursus in je mailbox.     Ja ik wil een GRATIS cursus!

SLUITEN

Ik heb niets voor je in de aanbieding…

… maar wel een hele inspirerende blog!

 

En weet je er zit geen houdbaarheidsdatum op deze blog en het is ook niet zwart! 

 

Ik verdiep me in marketing want ik heb het nodig voor Tekenwijzer, ik kan je vertellen het is een spel (zo zie ik het maar) over doen of niet doen, durven of laten en over zichtbaar zijn. Waar kom ik wel uit mijn comfortzone en waar moet ik even een flinke wandeling met de hond maken om een ei uit te broeden of ik in ben voor een Next step😉

 

Het is een vak apart marketing en deze week worden we echt overstelpt met reclame, posts en spotjes over Black Friday. 

 

 

Zondag was ik in de Inham, een hele mooie protestantse gemeenschap waar de Eeuwigheidszondag werd gevierd. Een moment waar alle dierbare overledenen van het afgelopen jaar werden herdacht.

De namen werden genoemd van de mensen die bij die gemeente horen, waaronder mijn lieve tante die in februari overleed (onze oma zou je kunnen zeggen). Ik was er met familie en een vriendin. Het was vol in het oude intiem kerkje. Wij zaten boven op het balkon, de plek waar je vroeger graag kattenkwaad uithaalde als je wéér naar de kerk moest.

 

Na het noemen van die namen mocht iedereen een kaarsje aansteken en de namen van je geliefden opschrijven zodat ze genoemd werden, het maakte niet uit of dat nu kort of lang geleden was.

Het was zo indrukwekkend, zo’n beetje driekwart van de mensen stond op om een kaarsje aan te steken. Het was zo ontzagwekkend en mooi om te zien hoe iedereen de tijd had om dit te doen.  En dan sta je er pas echt bij stil, dat dit een realistische afspiegeling van de maatschappij is en er dus heel veel mensen met verdriet in hun hart rondlopen.

 

Ondertussen speelde een super goede pianist prachtige muziek en er werd er gezongen door een geweldig gelegenheidskoor. Muziek uit Taizé werd als een mantra gezongen en uit de piano klonk het lied van Frank Boeijen “Zeg me dat het niet zo is”
Whoo, dat kwam binnen.

Het duurde lang, maar hier speelde tijd, geld of mooie aanbiedingen geen enkele rol.

 

Daar was het niet black ondanks het verdriet van al die mensen was het heel kleurrijk en hartverwarmend!

Ik wil maar zeggen wie zit er nu helemaal te wachten op de gekte van Black Friday? Leuk hoor als je wat wil aanschaffen en je hebt een fijne aanbieding gescoord, maar beetje kleurloos is het wel.

 

Het mooiste wat er is heeft alle kleuren die je maar kunt bedenken en is helemaal gratis. Aandacht en liefde voor waar het echt om gaat! Als je het laat stromen komt het in veelvoud naar je terug. Want het is er in overvloed in 1000 en 1 vormen.

Ook al is het maar iets heel kleins, daar begint het mee, die glimlach als je iemand tegen komt op straat of blij zijn omdat iemand aan je denkt.

 

 

Ik wens je een heel  kleurrijk weekend.